Acne

S.P.A. Acnebehandeling – 75 minuten € 79,50
Tot en met de leeftijd van 17 jaar bied ik deze behandeling aan voor € 70,00.
Alle gebruikte producten in deze behandeling zijn specifiek gericht op de aanpak van de acnehuid. De behandeling KAN bestaan uit: 
Reiniging – peeling - verwijderen onzuiverheden – reinigend mineralenmasker - dag-/nachtverzorging
Voor een optimaal resultaat stel ik u een behandelplan voor, inclusief producten voor thuisgebruik.

 
Tijdens een uitgebreid intakegesprek komen verschillende aspecten aan bod, waaronder medicijngebruik, voeding en huidig cosmeticagebruik. Een eerste afspraak zal daarom wat meer tijd in beslag nemen. Houdt u hier rekening mee in de agenda? 
 
Of er daadwerkelijk sprake is van acne, en of de behandeling dientengevolge voor vergoeding van een ziektekostenverzekeraar in aanmerking kan komen, is te allen tijden ter beoordeling van De la Tête, Praktijk voor echte huidverbetering. Indien, tijdens het intakegesprek, blijkt dat de behandeling niet voor vergoeding in aanmerking kan komen dan wordt dat aan u medegedeeld. Indien u besluit om de behandeling, om deze reden, niet door te laten gaan wordt er € 25,00 in rekening gebracht voor de gereserveerde tijd.

Vergoeding door ziektenkostenverzekeraar
Aangezien ik in het bezit ben van de zogenaamde 'Acnespecialisatie' is het interessant om te weten dat de behandelkosten, tot een bepaald bedrag, gedeclareerd zouden kunnen worden bij de ziektekostenverzekeraar. U rekent de behandeling bij mij af en de factuur kunt u declareren bij uw ziektekostenverzekeraar. Om te weten of u hiervoor in aanmerking komt kunt u contact opnemen met uw verzekeraar. De voorwaarden zijn eveneens terug te vinden in uw polisvoorwaarden. 
 
Het gezicht is het eerste visitekaartje van de mens. Op het moment dat het gezicht ontsiert wordt door acne is dit voor veel mensen met acne een behoorlijk probleem dat kan leiden tot gevoelens van neerslachtigheid en schaamte. Ook het zelfvertrouwen doet dit geen goed.

De eerste neiging is om pukkeltjes zelf te verwijderen. Vaak leidt dit tot beschadiging van de huid, met littekens tot gevolg. Hoe vroeger je met een goede behandeling start, hoe kleiner de kans is dat je littekens overhoudt.

Gouden bergen beloven doe ik niet en dat kan ik ook niet. Wat ik wel kan is, samen met u, werken aan een betere huidconditie. Uit ervaring weet ik dat een goede behandeling in mijn praktijk al een eerste stap is naar een beter huidgevoel en een rustiger huid. Eenvoudigweg door het zelf thuis voortzetten van de behandeling zult u uw huid zienderogen zien opknappen.

Gun uzelf en uw huid een kans op verbetering en maak vandaag nog een afspraak voor een behandeling. Wellicht is dit ook uw start, op weg naar een betere huid.
 
HOE ONTSTAAT ACNE
Acne ontstaat door een combinatie van de volgende factoren:
- de werking van de talgklieren en de samenstelling van talg
- de opbouw van de wand van het follikelkanaal
- de invloed van (mannelijke) hormonen
- de invloed van bacteriën, die altijd in het haarzakje en de talgklieren aanwezig zijn
Deze vier factoren spelen met elkaar samen. Wanneer één ervan ontbreekt, zul je minder (of helemaal geen) last van acne krijgen dan wanneer ze alle vier aanwezig zijn.

Acne is dus geen infectie omdat er geen bacteriën zich van buitenaf naar binnen toe dringen. Acne is niet besmettelijk dus niet overdraagbaar op andere mensen.

Acne komt bij vrouwen het meeste voor tussen het 14e en 18e levensjaar en bij mannen tussen het 16e en 19e levensjaar. Op de leeftijd van 40 jaar zijn bij 1% van de mannen en bij 5% van de vrouwen nog acne aanwezig. Bij het ontstaan van acne vulgaris spelen naast een bepaalde aangeboren aanleg vooral hormonen een rol. Doordat tijdens de puberteit de hormoonspiegels toenemen, gaan de talgklieren meer huidvet produceren en worden er mee-eters gevormd.

WAT KUN JE HET BESTE NIET ETEN BIJ ACNE
Ook al is er geen wetenschappelijk aantoonbaar verband tussen acne en vet eten, toch is het beter om zuinig te zijn met vet en calorierijke (meestal zoete) voedingsmiddelen. En met vet eten bedoel ik regelmatig 'snacken' met patat en frikandel. Smeer rustig een flinke lik roomboter op je boterham maar laat melk liever staan. Verse groente en fruit zijn wel goed voor je huid. Als je veel alcohol drinkt wordt de kleur van je huid er ook niet mooier op. Water is een goedkoop en uitstekend middel om je lichaam door te spoelen en allerlei afvalstoffen te verwijderen. Als je een aantal glazen water per dag drinkt, zul je dat op een gegeven moment aan je huid merken. De acne verdwijnt weliswaar niet, maar je huid gaat er op den duur wel frisser uitzien.